Monday, February 8, 2010

Penatnya..

hello , hmm . pagi tadi ada tahlil and bacaan yasin dedicate specially for arwah teacher fiza :( i'm crying again this day . arghh . i must be strong !! okay , today ada sukantara between AlfaGamma . but the problem is... aku nak balik dengan siapa petang nii ??!!! my mum have meeting at other school . so , she can't take me home . fikir-fikir siapa laa mangsa yang aku nak menumpang nii . HEHE :P Mimi ? dia Beta . Zana ? God ! da pindah pulak . Kama ? Delta laa -,-' Fariz , da blahh teknik . so ? dengan siapa aku nak balik nii -,-' haa !! and FAIQ ! HAHA :P aku actually malu aa nak tumpang dia . tapi , daripada aku tak balik . baik aku tumpang je kann . then esok , sampai sekolah , laaaaa , faiq tak datang pulak . adoii . peningg betul . then , aku mengadu aa kat Mimi , mana laa tahu kot-kot dia nak tunggu aku ke , boleh tumpang dia en . tapi peluang dia nak menunggu tuu amat tipis aa . dia tusyen hari nii . tanya aa dia , HAAAA ! kan betul ! dia nak balik cepat . alamakk ! then , Mimi gave me an idea , apa kata kau tumpang Aideel ? Ha ??!!(with shocked face) lupa pulak yang dia duduk Desa Wangsa Keramat . HAHA :P tapi , aku pun malu aa dengan Aideel sebenarnya ... hmm , nak buat macam mana , aku pun terpaksa aa tanya dia . Nadia : wey Aideel kau balik naik apa hari nii ? Aideel : itu kaki berjalan . Nadia : kelakar ke ? ohh , wey ! aku balik dengan kau , boleh ? Aideel : Haa ??!! (with shocked face) mak kau mana ? Nadia : dia ada kursus aa . dia suruh aku balik sendiri -,-' Aideel : ohh , okay laa . Nadia : tapi , , aku tak tahu tau jalan dia , so kau jangan tinggalkan aku . nanti sesat -,-' Aideel : yelaaa . after melontar peluru tuu , i'm waiting for him . ohh by the way , i get 4/5 marks for lontar peluru ! HAHAHA :P lambat aa dia . lepas dia dah melontar sekali dengan diri dia , aku dengan Iffa tunggu dia . nasib baik ada Iffa , so tak aa rasa janggal sangat . then , aku ternampak Ismail , aku pun ajak aa dia jalan sekali . dari kejauhan , aku ternampak Mundzir , my senior merangkap my neighbour in front of my house and kak Efa jiran atas rumah . then aku terfikir , kenapa aku tak tumpang diorang je ? kan lagi senang daripada berjalan kaki .. Hmmm . but i canceled my ideas . takpe aa jalan kaki sekali sekala :D senang kurus :P aku , Iffa and Mail kitorang jalan bertiga . Aideel entah mana aa dia jalan dengan kawan dia . biar aa . fuhhh , penat . baru jalan kat DTHO . time nak lintas , and on the way nak pergi ke stesen LRT , Ismail jalan lain . so , i with Iffa je . i'm looking for Aideel . tiba-tiba , dah ada kat sebelah kitorang . fuh ! ajaib ! HAHA :P biasa laa , atlit en.. then sampai LRT stesen , Iffa ikut jalan lain . dia pesan kat Aideel suruh jaga aku baik-baik . what the ! HAHA :P aku pandai aa jaga diri sendiri -,-' in the Setiawangsa LRT Station , Aideel beli tiket . aku suruh dia belikan guna duit dia dulu . esok aku bayar aa . aku dah aa bawak barang banyak ! dia selamba pergi tinggalkan buku teks dia yang ada aa dalam 4 buah kat tepi kaunter . dia patah balik , nak pergi kat mesin tuu . alaa , beli tiket guna mesin . aku pun dengan prihatinnya , terpaksa aa bawak buku teks dia tuu . haihh , ngekk betul ! time nak masuk en tiket kat dalam mesin untuk pergi ke platform , tiket aku taknak masuk , try again , tak nak jugak . aku pun jerit , wey , Aideel ! dia pandang belakang . haa , baru aa boleh masuk . HAHA :P dia gelak ! dia tanya aa , kau tak pernah naik LRT ke ? pernah . tapi boleh dikira aa . HAHA :P kat platform , aku jumpa Firdaus , so aku borak aa dengan dia . kat sekolah tak jumpa pun dia . LRT sampaii ... Nadia : Aideel , naik aa dulu . Aideel: kau aa naik dulu . rileks , nii LRT terpanjang , so kau nak naik mana-mana pun boleh. aku mengalah.. aku masuk , nanti kena kacau lagi . benci aku . aku duduk dalam tren , penat aa berjalan . Aideel berdiri je kat sebelah aku . sampai Jelatek , aku , firdaus , Aideel dengan ada laa senior F5 , lelaki turun sekali . member diorang . aku sorang je perempuan -,-' naik jejantas , pergi Taman Tasik Keramat , keluar pagar , borak-borak .akhirnyaaa , sampai jugak kat Desa Wangsa Keramat . Penatt tak terkata :') nak masuk pagar Desa , ada abang yang jual air kat luar tuu , hai Aideel , jalan berdua . dating ke ? ewww . dating dengan Aideel ? HAHA :P hmm , first time aku spend time(pelik je bunyi) dengan Aideel . apa yang aku boleh konklusikan ialah , dia seorang yang boleh dikatakan caring , gedik , sensitif , friendly , cakap benda merepek and dia hitam manis . manis tuu kena letak , nak jaga hati . HAHA :P Aideel , kau jangan marah doe kalau kau terbaca aku punya blog nii . HAHA :P
p@n@snye
Aideel :D sorry aa . gambar blurr :) tak handsome .

Friday, February 5, 2010

Teacher , iloveyouu so much !

Subhanaallah , Astarfirullahal'azim , Innalillah:( aku tak sangka pun selama nii , yang seminggu nii aku buat tuu tak kena , buat nii tak kena . rasa macam something wrong somewhere kan , rupa-rupanya , Pn Norhafizah Bt . Abdul Hamid yang aku rindui selama nii , telah pergi buat selamanya :'( pergi meninggalkan dunia , meninggalkan aku dan kawan-kawan , meninggalkan anaknya dan meninggalkan segalanya laa yang ada kat dunia nii :( teacher , kenapa cepat sangat pergi -,-' aku baru planning nak melawat dia petang nii :( rupa-rupanya , aku melawat jenazah dia je pagi tadi :( arghhh ! sedihnyaaa :"( teacher , i miss you a lot . malam semalam , while updating my entry yesterday , aku pergi on facebook , cari tacher punya FB , jumpa pun . add to friend and then da diapprove :) i read all her posting about her condition . tiba-tiba , aku menangis . after menangis then like melalak kott :P ayah aku marah . grrr . salah ke aku nak menangis untuk teacher ?! arghhh ! hati aku memang tak sedap je malam tadi , atas katil , aku menangis lagi . then terus tertido macam tuu je . then , next morning , mandi , breakfast then buat homework Add Math , perghh ! pecah otak ! give up , terus campak pen tuu . then , have someone call my mom's phone . aku suruh adik aku angkat , sebab mak aku ada kat luar . after dia bagi phone tuu , aku tanya laa adik aku siapa yang call tu ? dia kata Ustazah Norzida . usually , if Ustazah Norzida call , mesti nak bagitahu keadaan teacher fiza . so , aku senyap-senyap pergi dengar mak aku cakap apa (tak baik , jgn ikut !). but too bad , memang tak dengar langsung . mak aku cakap slow sangat laa . lepas tuu , mak aku off phone . aku tanya laa ada apa ibu ? dia pun jawab , teacher fiza dah meninggal . OMG ! aku terus lari , ambik phone call Iffa then Zana , Mimi , Safwan , Syafiza , Syazlina and Shini . tersekat-sekat aku cakap dengan diorang sebab menangis yang tak tertahan :'( adoiii , teacher , kenapa cepat sangat teacher pergiiii ! aku tumpang kereta cikgu norasiah , sekali dengan mak aku laa . sampai surau HKL , aku terus baca Yassin untuk teacher , 15 minutes later , teacher diangkat masuk ke bilik mandi mayat . aku tanya Afzan , teacher pergi pukul berapa ? dia kata , pukul 10 pagi tadi . hmm , ramai jugak yang datang , geng SBG ada , Aidil , Zul , Zamil , budak bola jaring , Zana , ex form 5 , librarian and teachers . semua menangiss . time dikapankan tuu , Ya Allah , seramnyaa , sedihnyaa aku tengok muka teacher . dah tak rupa teacher dah . muka dia tenang je meskipun kulit muka dia dah terbakar akibat rawatan chemoteraphy tuu :( sadiss sangat . okay laa , sampai sini je entry aku hari nii .
semoga Allahyarhamah Norhafizah Abdul Hamid ditempatkan bersama orang2 yang beriman.. Takziah buat keluarga mereka .
i will always miss you Teacher FIZA :(

Happy Birthday Hayati !0

salam , okay , today's story :D Pn Jumaah asked all 4 Cekal-ians masuk pertandingan menulis surat kepada Perdana Menteri . first dengar , haihhh(mengeluh) . then , Pn Jumaah tolong sikit-sikit like bagi kitorang sedikit sebanyak isi untuk ditulis dalam karangan and satu lagi dia kata , if kita hantar surat tuu , either we won or not , kita akan dapat sijil peringkat kebangsaan :) huyyo ! siapa tak nak , 20 markah untuk kokorikulum tuu :P then , semua orang nak . HAHA :P by the way , kat dalam class aku senyap je(ada ke orang yg perasan aku senyap?) . kurangkan bercakap(tapi gelak banyak!) , bertambah laa pahala . kalau boleh , nak jadi pendiam -,-' tak tahu apa sebab minggu nii , rasa macam lain macam -,-' scaryy . hari nii , sepatah je aku cakap dengan Safwan . aku cuma tanya , berapa orang tak hadir , tuu je . rasa ada something wrong somewhere laa . hishhh ! tak tahu kenapa -,-' Iffa kata , just be yourself . jangan hipokrit ! haihh , aku pun tak faham kenapa dengan aku nii sekarang .
by the way , aku , Iffa , Dayah , Zana and Mimi planning nak pergi visit Teacher Fiza . Swear ! aku rindu sangat kat dia . even dia bukan guru matapelajaran aku , at least dia yang banyak bagi aku motivation and tunjuk ajar Math if aku tak faham . dia laa cikgu yang bagi aku pinjam library tuu , macam aku punya harta je . library tuu adalah salah satu tempat , kenapa aku boleh dapat straight A's in PMR , lepak-ing kat sana :) thanks a lot teacher ! selamba badak buat bising en . HAHA :P thanks teacher , ILoveYouu and Imissyouu (sedang menangess) :'( for your information , taecher sekarang sedang menjalani rawatan chemoteraphy(tak tahu nak eja -,-') sebab nak bunuh cell cancer . ramai cikgu kata , keadaan dia teruk . so , kitorang nak pergi laa nii . harap-harap jadi :( okay , now , tak nak sedih-sedih . aku nak cerita pasal hari nii jugak , tapi time balik . aku cepat-cepat hantar buku kawalan ke pejabat , then terus lari ke kereta . campak semua beg , bukak dashboard , capai camera :) on the way nak pergi dataran bestari , terjumpa abg Hafiz and form 6 yg lain . ehh , dia pergi panggil aku Mariah Gendong . haihh , menyirap aku! HAHA :P mesti kak Mala bagitahu nii , jaga dia . HAHA :P at dataran bestari ,Iffa suruh Yati tutup mata siap bagi warning keras lagi , kau Yati , kalau bukak mata , SPM kau failed . HAHA :P terus takut Yati . sampai-sampai je kat kantin aku terus on camera :DD
nahh ! nii laa yang aku buat tengahari tadi :P each picture have their own story :DD hayati terperanjat after she opened her eyes :) SUPRISE ! then , ini laa yang terjadi for 2 minutes . video tengok tau video nii :D sorry , if kecik -,-' with her gifts :) (hasil perkongsian duit kitorang) :P haha :P pinjam sekejap tau Yati :DD borak-ing while eating ! milo ais kitorang borong , air bandung tuu , Cik Su bagi free :) special for birthday girl ! minah arab and minah cina bersuap :) comel kann diorang :P haha ! pic nii paling smart ! benci tengok muka iffa sygg ! dayah yang suruh dia posing mcm nii , baru ada humor :DD haha :P kelakar kann Hayati ? korang masuk geng aku , setiap hari korang sakit perut :DD si comel berdua :D fiza and anis . sorry , ta rotate -,-' mimi and shini asyikk melantak kek je . HAHA :P adegan menumpahkan air kpd birthday girl ! ustazah menyuapkan kek ke mulut birthday girl ! nii special case sikit , pic besar :P yeah ! we happy together !

Wednesday, February 3, 2010

hello , hello ! haihh , baru nak post dah mengeluh , apa laa aku nii kan ? HAHA :P actually aku pun tak tahu kenapa dengan aku minggu nii . all things that i do , semua tak kena :( maybe sebab Pakcik Im or Abg Im tuu handsome sangatt kot :P HAHA . takde laa , main-main je . kalau mak aku baca , mampus aku :P okay , sambung balik pasal tadi , all wilayah's student started their school at Tuesday this week . sebab Isnin hari Wilayah :) so , Selasa tuu Pakcik a.k.a Abg Im datang , bagi ceramah pasal dadah :DD actually , tak ambik tahu sangatt :P aku punya homework , rasanya cincai-cincai je aku buat . ye laa , weekends aku pergi buat homework yang subjeknya ada hari Isnin , dah siap semua :) tapi , homework untuk hari lain belum lagi aa . then , tiba-tiba malam Isnin tuu , baru teringat yang esok hari Selasa ! OMG ! habis aa . ada setengah lagi tak siap . kelam kelibut dibuatnya . tuu yang macam peningg tuu =,=' peka Biology semua salah ! arghh ! kena buat baru -,-' hari nii hantar balik peka Bio tuu , Godd ! salah lagi -,-' haihh , tak boleh mengeluh , bak kata teacher Bio aku , itu laa impaknya bila korang masuk class 4C (the only one pure science at this school) . korang tak boleh salahkan sesiapa . itu korang punya pilihan -,-' okay ! so , kalau aku mengeluh sekali pun , tak berguna coz aku yang buat pilihan nak masuk class ni :) experiment hari nii kureng faham laa . tapi , 75% faham bila Syazwan terangkan sikit :) thanks Wanii :P hari nii ada mesyuarat agung unit beruniform , puteri islam penatt menunggu kat luar class tuu , coz berkunci . dah laa panas ! (ehh ! tak baik , ciptaan tuhan..) time pilih AJK tuu , aku dengan Yati pakat-pakat nak pilih Iffa , sebab aku rasa dia macam jealous bila aku jadi pengerusi club of SPBT . akhirnyaaa.. dia dapat jugak jadi juruaudit and she the only one AJK yang form 4 except AJK form 4 laa. yang lain semua form 5 :) and yang peliknyaa , geng S.B.G(entah apa maksudnya.. aku pun tak tahu) tak hantar pulak wakil geng diorang untuk jadi AJK O.o biarkan laa mereka . mana tahu nanti time form 5 '11 , AJK puteri islam semua geng diorang yang conquer kan.. HEHE :P at 3 , i've meeting untuk ketua & penolong pulak , penatt aku mencari kat mana diorang berkumpul, rupa-rupanya , depan mata aku je (dataran bestari). yelaa , nama je cari , tapi pergi pandang PKBM kawad . tuu yang tak jumpa . HAHA :P Safwan dengan Ismail tanya , kau pergi mana tadi ? awal sampai .. (cehh , nak perli aku tak bertempat laa pula mamat dua orang nii) . aku pun jawab laa , mana-mana je . HEHE :P malas nak layan otak 'masuk air' diorang tuu . dah laa tengah penatt :P actually , ada raptai untuk majlis pelantikan . so , kena laa spend 10 to 15 minutes .
hey , okay laa . get to go .
by the way , i got this phone ! tapi , tak tahu nak guna -,-' HAHA :P
(: see you soon .

hello , hmm . pagi tadi ada tahlil and bacaan yasin dedicate specially for arwah teacher fiza :( i'm crying again this day . arghh . i must be strong !! okay , today ada sukantara between AlfaGamma . but the problem is... aku nak balik dengan siapa petang nii ??!!! my mum have meeting at other school . so , she can't take me home . fikir-fikir siapa laa mangsa yang aku nak menumpang nii . HEHE :P Mimi ? dia Beta . Zana ? God ! da pindah pulak . Kama ? Delta laa -,-' Fariz , da blahh teknik . so ? dengan siapa aku nak balik nii -,-' haa !! and FAIQ ! HAHA :P aku actually malu aa nak tumpang dia . tapi , daripada aku tak balik . baik aku tumpang je kann . then esok , sampai sekolah , laaaaa , faiq tak datang pulak . adoii . peningg betul . then , aku mengadu aa kat Mimi , mana laa tahu kot-kot dia nak tunggu aku ke , boleh tumpang dia en . tapi peluang dia nak menunggu tuu amat tipis aa . dia tusyen hari nii . tanya aa dia , HAAAA ! kan betul ! dia nak balik cepat . alamakk ! then , Mimi gave me an idea , apa kata kau tumpang Aideel ? Ha ??!!(with shocked face) lupa pulak yang dia duduk Desa Wangsa Keramat . HAHA :P tapi , aku pun malu aa dengan Aideel sebenarnya ... hmm , nak buat macam mana , aku pun terpaksa aa tanya dia . Nadia : wey Aideel kau balik naik apa hari nii ? Aideel : itu kaki berjalan . Nadia : kelakar ke ? ohh , wey ! aku balik dengan kau , boleh ? Aideel : Haa ??!! (with shocked face) mak kau mana ? Nadia : dia ada kursus aa . dia suruh aku balik sendiri -,-' Aideel : ohh , okay laa . Nadia : tapi , , aku tak tahu tau jalan dia , so kau jangan tinggalkan aku . nanti sesat -,-' Aideel : yelaaa . after melontar peluru tuu , i'm waiting for him . ohh by the way , i get 4/5 marks for lontar peluru ! HAHAHA :P lambat aa dia . lepas dia dah melontar sekali dengan diri dia , aku dengan Iffa tunggu dia . nasib baik ada Iffa , so tak aa rasa janggal sangat . then , aku ternampak Ismail , aku pun ajak aa dia jalan sekali . dari kejauhan , aku ternampak Mundzir , my senior merangkap my neighbour in front of my house and kak Efa jiran atas rumah . then aku terfikir , kenapa aku tak tumpang diorang je ? kan lagi senang daripada berjalan kaki .. Hmmm . but i canceled my ideas . takpe aa jalan kaki sekali sekala :D senang kurus :P aku , Iffa and Mail kitorang jalan bertiga . Aideel entah mana aa dia jalan dengan kawan dia . biar aa . fuhhh , penat . baru jalan kat DTHO . time nak lintas , and on the way nak pergi ke stesen LRT , Ismail jalan lain . so , i with Iffa je . i'm looking for Aideel . tiba-tiba , dah ada kat sebelah kitorang . fuh ! ajaib ! HAHA :P biasa laa , atlit en.. then sampai LRT stesen , Iffa ikut jalan lain . dia pesan kat Aideel suruh jaga aku baik-baik . what the ! HAHA :P aku pandai aa jaga diri sendiri -,-' in the Setiawangsa LRT Station , Aideel beli tiket . aku suruh dia belikan guna duit dia dulu . esok aku bayar aa . aku dah aa bawak barang banyak ! dia selamba pergi tinggalkan buku teks dia yang ada aa dalam 4 buah kat tepi kaunter . dia patah balik , nak pergi kat mesin tuu . alaa , beli tiket guna mesin . aku pun dengan prihatinnya , terpaksa aa bawak buku teks dia tuu . haihh , ngekk betul ! time nak masuk en tiket kat dalam mesin untuk pergi ke platform , tiket aku taknak masuk , try again , tak nak jugak . aku pun jerit , wey , Aideel ! dia pandang belakang . haa , baru aa boleh masuk . HAHA :P dia gelak ! dia tanya aa , kau tak pernah naik LRT ke ? pernah . tapi boleh dikira aa . HAHA :P kat platform , aku jumpa Firdaus , so aku borak aa dengan dia . kat sekolah tak jumpa pun dia . LRT sampaii ... Nadia : Aideel , naik aa dulu . Aideel: kau aa naik dulu . rileks , nii LRT terpanjang , so kau nak naik mana-mana pun boleh. aku mengalah.. aku masuk , nanti kena kacau lagi . benci aku . aku duduk dalam tren , penat aa berjalan . Aideel berdiri je kat sebelah aku . sampai Jelatek , aku , firdaus , Aideel dengan ada laa senior F5 , lelaki turun sekali . member diorang . aku sorang je perempuan -,-' naik jejantas , pergi Taman Tasik Keramat , keluar pagar , borak-borak .akhirnyaaa , sampai jugak kat Desa Wangsa Keramat . Penatt tak terkata :') nak masuk pagar Desa , ada abang yang jual air kat luar tuu , hai Aideel , jalan berdua . dating ke ? ewww . dating dengan Aideel ? HAHA :P hmm , first time aku spend time(pelik je bunyi) dengan Aideel . apa yang aku boleh konklusikan ialah , dia seorang yang boleh dikatakan caring , gedik , sensitif , friendly , cakap benda merepek and dia hitam manis . manis tuu kena letak , nak jaga hati . HAHA :P Aideel , kau jangan marah doe kalau kau terbaca aku punya blog nii . HAHA :P
p@n@snye
Aideel :D sorry aa . gambar blurr :) tak handsome .

Subhanaallah , Astarfirullahal'azim , Innalillah:( aku tak sangka pun selama nii , yang seminggu nii aku buat tuu tak kena , buat nii tak kena . rasa macam something wrong somewhere kan , rupa-rupanya , Pn Norhafizah Bt . Abdul Hamid yang aku rindui selama nii , telah pergi buat selamanya :'( pergi meninggalkan dunia , meninggalkan aku dan kawan-kawan , meninggalkan anaknya dan meninggalkan segalanya laa yang ada kat dunia nii :( teacher , kenapa cepat sangat pergi -,-' aku baru planning nak melawat dia petang nii :( rupa-rupanya , aku melawat jenazah dia je pagi tadi :( arghhh ! sedihnyaaa :"( teacher , i miss you a lot . malam semalam , while updating my entry yesterday , aku pergi on facebook , cari tacher punya FB , jumpa pun . add to friend and then da diapprove :) i read all her posting about her condition . tiba-tiba , aku menangis . after menangis then like melalak kott :P ayah aku marah . grrr . salah ke aku nak menangis untuk teacher ?! arghhh ! hati aku memang tak sedap je malam tadi , atas katil , aku menangis lagi . then terus tertido macam tuu je . then , next morning , mandi , breakfast then buat homework Add Math , perghh ! pecah otak ! give up , terus campak pen tuu . then , have someone call my mom's phone . aku suruh adik aku angkat , sebab mak aku ada kat luar . after dia bagi phone tuu , aku tanya laa adik aku siapa yang call tu ? dia kata Ustazah Norzida . usually , if Ustazah Norzida call , mesti nak bagitahu keadaan teacher fiza . so , aku senyap-senyap pergi dengar mak aku cakap apa (tak baik , jgn ikut !). but too bad , memang tak dengar langsung . mak aku cakap slow sangat laa . lepas tuu , mak aku off phone . aku tanya laa ada apa ibu ? dia pun jawab , teacher fiza dah meninggal . OMG ! aku terus lari , ambik phone call Iffa then Zana , Mimi , Safwan , Syafiza , Syazlina and Shini . tersekat-sekat aku cakap dengan diorang sebab menangis yang tak tertahan :'( adoiii , teacher , kenapa cepat sangat teacher pergiiii ! aku tumpang kereta cikgu norasiah , sekali dengan mak aku laa . sampai surau HKL , aku terus baca Yassin untuk teacher , 15 minutes later , teacher diangkat masuk ke bilik mandi mayat . aku tanya Afzan , teacher pergi pukul berapa ? dia kata , pukul 10 pagi tadi . hmm , ramai jugak yang datang , geng SBG ada , Aidil , Zul , Zamil , budak bola jaring , Zana , ex form 5 , librarian and teachers . semua menangiss . time dikapankan tuu , Ya Allah , seramnyaa , sedihnyaa aku tengok muka teacher . dah tak rupa teacher dah . muka dia tenang je meskipun kulit muka dia dah terbakar akibat rawatan chemoteraphy tuu :( sadiss sangat . okay laa , sampai sini je entry aku hari nii .
semoga Allahyarhamah Norhafizah Abdul Hamid ditempatkan bersama orang2 yang beriman.. Takziah buat keluarga mereka .
i will always miss you Teacher FIZA :(

salam , okay , today's story :D Pn Jumaah asked all 4 Cekal-ians masuk pertandingan menulis surat kepada Perdana Menteri . first dengar , haihhh(mengeluh) . then , Pn Jumaah tolong sikit-sikit like bagi kitorang sedikit sebanyak isi untuk ditulis dalam karangan and satu lagi dia kata , if kita hantar surat tuu , either we won or not , kita akan dapat sijil peringkat kebangsaan :) huyyo ! siapa tak nak , 20 markah untuk kokorikulum tuu :P then , semua orang nak . HAHA :P by the way , kat dalam class aku senyap je(ada ke orang yg perasan aku senyap?) . kurangkan bercakap(tapi gelak banyak!) , bertambah laa pahala . kalau boleh , nak jadi pendiam -,-' tak tahu apa sebab minggu nii , rasa macam lain macam -,-' scaryy . hari nii , sepatah je aku cakap dengan Safwan . aku cuma tanya , berapa orang tak hadir , tuu je . rasa ada something wrong somewhere laa . hishhh ! tak tahu kenapa -,-' Iffa kata , just be yourself . jangan hipokrit ! haihh , aku pun tak faham kenapa dengan aku nii sekarang .
by the way , aku , Iffa , Dayah , Zana and Mimi planning nak pergi visit Teacher Fiza . Swear ! aku rindu sangat kat dia . even dia bukan guru matapelajaran aku , at least dia yang banyak bagi aku motivation and tunjuk ajar Math if aku tak faham . dia laa cikgu yang bagi aku pinjam library tuu , macam aku punya harta je . library tuu adalah salah satu tempat , kenapa aku boleh dapat straight A's in PMR , lepak-ing kat sana :) thanks a lot teacher ! selamba badak buat bising en . HAHA :P thanks teacher , ILoveYouu and Imissyouu (sedang menangess) :'( for your information , taecher sekarang sedang menjalani rawatan chemoteraphy(tak tahu nak eja -,-') sebab nak bunuh cell cancer . ramai cikgu kata , keadaan dia teruk . so , kitorang nak pergi laa nii . harap-harap jadi :( okay , now , tak nak sedih-sedih . aku nak cerita pasal hari nii jugak , tapi time balik . aku cepat-cepat hantar buku kawalan ke pejabat , then terus lari ke kereta . campak semua beg , bukak dashboard , capai camera :) on the way nak pergi dataran bestari , terjumpa abg Hafiz and form 6 yg lain . ehh , dia pergi panggil aku Mariah Gendong . haihh , menyirap aku! HAHA :P mesti kak Mala bagitahu nii , jaga dia . HAHA :P at dataran bestari ,Iffa suruh Yati tutup mata siap bagi warning keras lagi , kau Yati , kalau bukak mata , SPM kau failed . HAHA :P terus takut Yati . sampai-sampai je kat kantin aku terus on camera :DD
nahh ! nii laa yang aku buat tengahari tadi :P each picture have their own story :DD hayati terperanjat after she opened her eyes :) SUPRISE ! then , ini laa yang terjadi for 2 minutes . video tengok tau video nii :D sorry , if kecik -,-' with her gifts :) (hasil perkongsian duit kitorang) :P haha :P pinjam sekejap tau Yati :DD borak-ing while eating ! milo ais kitorang borong , air bandung tuu , Cik Su bagi free :) special for birthday girl ! minah arab and minah cina bersuap :) comel kann diorang :P haha ! pic nii paling smart ! benci tengok muka iffa sygg ! dayah yang suruh dia posing mcm nii , baru ada humor :DD haha :P kelakar kann Hayati ? korang masuk geng aku , setiap hari korang sakit perut :DD si comel berdua :D fiza and anis . sorry , ta rotate -,-' mimi and shini asyikk melantak kek je . HAHA :P adegan menumpahkan air kpd birthday girl ! ustazah menyuapkan kek ke mulut birthday girl ! nii special case sikit , pic besar :P yeah ! we happy together !

hello , hello ! haihh , baru nak post dah mengeluh , apa laa aku nii kan ? HAHA :P actually aku pun tak tahu kenapa dengan aku minggu nii . all things that i do , semua tak kena :( maybe sebab Pakcik Im or Abg Im tuu handsome sangatt kot :P HAHA . takde laa , main-main je . kalau mak aku baca , mampus aku :P okay , sambung balik pasal tadi , all wilayah's student started their school at Tuesday this week . sebab Isnin hari Wilayah :) so , Selasa tuu Pakcik a.k.a Abg Im datang , bagi ceramah pasal dadah :DD actually , tak ambik tahu sangatt :P aku punya homework , rasanya cincai-cincai je aku buat . ye laa , weekends aku pergi buat homework yang subjeknya ada hari Isnin , dah siap semua :) tapi , homework untuk hari lain belum lagi aa . then , tiba-tiba malam Isnin tuu , baru teringat yang esok hari Selasa ! OMG ! habis aa . ada setengah lagi tak siap . kelam kelibut dibuatnya . tuu yang macam peningg tuu =,=' peka Biology semua salah ! arghh ! kena buat baru -,-' hari nii hantar balik peka Bio tuu , Godd ! salah lagi -,-' haihh , tak boleh mengeluh , bak kata teacher Bio aku , itu laa impaknya bila korang masuk class 4C (the only one pure science at this school) . korang tak boleh salahkan sesiapa . itu korang punya pilihan -,-' okay ! so , kalau aku mengeluh sekali pun , tak berguna coz aku yang buat pilihan nak masuk class ni :) experiment hari nii kureng faham laa . tapi , 75% faham bila Syazwan terangkan sikit :) thanks Wanii :P hari nii ada mesyuarat agung unit beruniform , puteri islam penatt menunggu kat luar class tuu , coz berkunci . dah laa panas ! (ehh ! tak baik , ciptaan tuhan..) time pilih AJK tuu , aku dengan Yati pakat-pakat nak pilih Iffa , sebab aku rasa dia macam jealous bila aku jadi pengerusi club of SPBT . akhirnyaaa.. dia dapat jugak jadi juruaudit and she the only one AJK yang form 4 except AJK form 4 laa. yang lain semua form 5 :) and yang peliknyaa , geng S.B.G(entah apa maksudnya.. aku pun tak tahu) tak hantar pulak wakil geng diorang untuk jadi AJK O.o biarkan laa mereka . mana tahu nanti time form 5 '11 , AJK puteri islam semua geng diorang yang conquer kan.. HEHE :P at 3 , i've meeting untuk ketua & penolong pulak , penatt aku mencari kat mana diorang berkumpul, rupa-rupanya , depan mata aku je (dataran bestari). yelaa , nama je cari , tapi pergi pandang PKBM kawad . tuu yang tak jumpa . HAHA :P Safwan dengan Ismail tanya , kau pergi mana tadi ? awal sampai .. (cehh , nak perli aku tak bertempat laa pula mamat dua orang nii) . aku pun jawab laa , mana-mana je . HEHE :P malas nak layan otak 'masuk air' diorang tuu . dah laa tengah penatt :P actually , ada raptai untuk majlis pelantikan . so , kena laa spend 10 to 15 minutes .

hey , okay laa . get to go .
by the way , i got this phone ! tapi , tak tahu nak guna -,-' HAHA :P
(: see you soon .